2013. szeptember 7., szombat

17-19. oldal

   - Saki, tudod mit jelent a hamis engedelmesség?
   Csendesen megráztam a fejem.
   - Azt jelenti, hogy látszólag engedelmeskedsz valakinek, de közben belül az ellenkezőjére gondolsz.
   - Hogy érted azt, hogy az ellenkezőjére?
   - Megtéveszteni a másikat, és titokban azt tervezni, hogy elárulod őt.
   Leesett az állam.
   - Ilyen emberek nem léteznek.
  - Igazad van. Az lehetetlen, hogy az emberek elárulják egymás bizalmát. De a szörnypatkányok nem emberek.
   Először éreztem a félelem ébredezését.
   - A szörnypatkányok imádnak minket, és engedelmeskednek nekünk, mert van cantusunk.1 De azt nem tudjuk, hogyan viselkednének a gyerekekkel, akiknek még nem ébredt fel a cantusa. Ezért kell mindenáron megakadályoznunk, hogy a szörnypatkányok és a gyermekek találkozzanak.
   - De amikor munkát adtok nekik, be kell jönniük a városba, nem?
  - Olyankor mindig van velük egy felnőtt, aki felügyeli őket. - Apa belerakta a dokumentumokat egy irattartó dobozba, majd újra felemelte a kezét. A fedél felcsillant, majd beleolvadt a dobozba, ezzel egy üreges, lakkozott tömböt formálva. Mivel senki más nem tudta, hogy a cantus használata közben mit képzelt maga elé, nehéz apán kívül bárkinek is újra kinyitni a dobozt anélkül, hogy eltörné.
   - Mindenesetre soha ne menj a Szent Korláton túlra. Belül biztonságos a korlát ereje miatt, de amint egy lépést teszel kifele, senki cantusa nem fog megvédeni.
   - De a szörnypatkányok...
  - Nem csak a szörnypatkányokról van szó. Az iskolában tanultátok a démonokról és a karmikus démonokról szóló történeteket, ugye?
   A lélegzetem elakadt a torkomban.
   A démonokról és a karmikus démonokról szóló történeteket újra meg újra tanítják nekünk a fejlődésünk korai éveiben. Belevésődik a tudatalattinkba. Bár azok a változatok, amiket az iskolában tanulunk, gyerekeknek készültek, még így is rémálmaink vannak tőlük.
   - Tényleg vannak démonok... és karmikus démonok, meg ilyesmik a Szent Korláton kívül?
   - Igen - mosolygott halványan apa, hogy megnyugtasson.
   - Azok régi legendák, már nem léteznek ilyenek...
   - Az igaz, hogy nem látták őket az elmúlt százötven évben, de jobb felkészültnek lenni a váratlanra. Saki, te nem akarsz hirtelen találkozni egy démonnal, mint ahogy az a gyógynövénygyűjtő fiúval történt, igaz?
   Csendben bólintottam.
   Itt összefoglalom a démon és a karmikus démon történetét. Ez azonban nem a gyermekeknek szánt tündérmese változat, hanem a teljes, felnőtt verzió, amelyet mindenki tanul, amikor bekerül a Bölcs Akadémiára.

1 A cantus kifejezés a UTW fansub csapattól ered: az "incantation", azaz 'varázsige, varázslat' szóból jött létre, mivel ez a "juryoku" egyik kanjijának átirata. Az anime magyar változatában ez PK, azaz pszichokinézis lett. Én meghagytam a cantust, mivel szerintem sokkal jobban hangzik, mint a PK.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése